Jäsenmatkalla tutustuttiin Viron politiikkaan ja mediakoulutukseen

Viron sosialidemokraatit, Tarton yliopiston mediakoulutus sekä Peipsijärven rannan venäläiskylät tulivat tutuiksi SSSL:n 23 jäsenmatkalaiselle, jotka vierailivat syyskuun puolivälissä Virossa.

Ryhmä vieraili Tallinnassa Viron sosialidemokraattisen puolueen SDE:n toimistossa, jossa puolueen toimintaa ja eteläisen naapurimme päivänpolitiikkaa valotti puoluesihteeri Randel Länts. Parituntisen  tapaamisen jälkeen matka suunnattiin kohti kaakkoa ja Emajoen Ateenaksi nimettyä Tarttoa.

Tarton yliopistossa SSSL:läiset otti vastaan professori Peeter Vihalemm, joka kertoi Tarton yliopiston toiminnasta ja virolaisesta mediasta. Ryhmä pääsi ihailemaan myös yliopiston juhlasalia, jossa kaksi Suomen presidenttiä – Urho Kekkonen ja Tarja Halonen – on pitänyt puheen viron kielellä. Yliopistokäynnin lisäksi ohjelmassa oli Viron keskusammattijärjestö EAKL:n aluejohtaja Arno Arukasken luotsaama kävelykierros Tarton keskustassa,

Kolmantena päivänä lähdettiin kotimatkalle Peipsijärven rantoja pitkin. Järven rannalla on ollut vuosisatoja venäläiskyliä, jotka ovat kautta aikojen saaneet elantonsa kalastuksessa ja puutarhaviljelystä, erityisesti sipulinkasvatuksesta.

Ei kommentteja.

Vastaa

Voimanlähteenä WordPress. Suunnitellut WooThemes