Lähdesuojaan ei pidä puuttua

2.6.2009
Suomen Sosialidemokraattinen Sanomalehtimiesliitto SSSL katsoo valmisteilla olevan esitutkinta-, pakkokeino- ja poliisilain muutoshankkeiden tähtäävän toimittajien lähdesuojan murtamiseen. Lähdesuojaan ei pidä puuttua ehdotetulla tavalla.

Lähdesuojan romuttamisen seurauksena viestinten mahdollisuudet valvoa yhteiskunnallista ja taloudellista vallankäyttöä heikentyisivät oleellisesti. Liitto vastustaa kaikkia esityksiä, joilla yritetään kaventaa viestinten vapautta tiedonhankintaan.

SSSL:n mielestä lähdesuoja pitää säilyttää vähintään nykyisellä tasolla. Jos muutoksia siihen halutaan tehdä, on pyrittävä laajentamaan lähdesuojaa Ruotsin mallin mukaisesti niin, ettei viranomaisilla olisi enää oikeutta kysyä toimittajan tiedon lähdettä.

Lisätiedot:
SSSL:n puheenjohtaja Mikko Myller, 050 396 0074

Ei kommentteja.

Vastaa

Voimanlähteenä WordPress. Suunnitellut WooThemes