SSSL: Vaalirahoitus edistää demokratiaa

Nykymaailman ”sitoutumaton” journalismi ajattelee aivan liian usein, että vaalirahoitus on pahasta ja korruptoivaa. Näin ei ole. Vaalirahoitus edistää demokratiaa – kunhan se tehdään avoimesti. Mielummin läpinäkyvä tuki kuin sitoutumattomuuteen vetoava journalistinen piilovaikuttaminen, Suomen Sosialidemokraattinen Sanomalehtimiesliitto SSSL:n liittokokous toteaa kannanotossaan Helsingissä 13.11.2010.

Pari viime vuotta vellonut vaalirahakeskustelu on osoittanut, kuinka järjestelmällisesti, mutta salaillen, enemmän tai vähemmän hämärät liikemiehet ovat tukeneet liki yksinomaan porvaripuolueita. Asioiden salailu on vain lisännyt vaalirahoituksen likaisuuden tuntua, mikä ei ole omiaan nostamaan muutoinkin alamaissa olevan poliittisen demokratian mainetta, mistä seikasta SSSL ilmaisee vakavan huolensa.

3000 euron lahjoitus SDP:lle

SSSL:n liittokokous panee tyytyväisenä merkille median keskeisen osuuden vaalirahojen selvittelyssä, mutta huomauttaa samalla, että demokratia tarvitsee rahansa.

Tämän takia Suomen Sosialidemokraattinen Sanomalehtimiesliitto lahjoittaa tänään liittokokouksessaan SDP:lle 3000 euroa eli noin kymmenen euroa jäsentään kohti kevään eduskuntavaalien vaalityöhön. Samalla SSSL haastaa muutkin SAK:n jäsenliitot taisteluun kansanvallan puolesta. Kansanvalta on vapaan ay-liikkeen vankin tae.

Juha Pöyrystä puheenjohtaja, Mattilalle Mustemaalari

SSSL:n uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Juha Pöyry, 40 v. Pöyry on koulutukseltaan yhteisöpedagogi (AMK) ja hän toimii Posti-ja logistiikka-alan unioni PAU:n tiedottajana.

Vuoden 2010 Mustemaalari -palkinnon sai toimittaja Annakati Mattila Helsingistä. Palkinnon arvo on 500 euroa. Mustemaalari -palkinnon jakaa Sosialidemokraattisten lehtimiesten ja tiedotustyöntekijäin rahasto. Palkinto jaetaan joka toinen vuosi ja se myönnetään viestinnän piirissä tehdystä elämäntyöstä tai muista erityisistä viestinnällisistä ansioista

Suomen Sosialidemokraattinen Sanomalehtimiesliitto SSSL on alansa edunvalvontajärjestöistä Suomen vanhin. Se on SAK:n jäsenjärjestö. Sillä on hieman yli 300 jäsentä.

Kommentointi on suljettu.

Voimanlähteenä WordPress. Suunnitellut WooThemes