Jäsenkirje 3/2011

SSSL HUOLISSAAN SD-LEHTIEN TULEVAISUUDESTA

Eduskuntavaalien tuloksesta johtuen SDP:n puolue- ja viestintätuki pienenee kolmen edustajapaikan verran. Tästä johtuen puoluehallitus valmistelee uutta, ”kattavaa lehdistöratkaisua”, jossa erityisesti Sd-maakuntalehtien tulevaisuus on uhattuna.
SSSL painotti puoluehallitukselle lähettämässään kannanotossa monipuolisen viestinnän merkitystä, jonka tulisi ottaa huomioon jäsenviestintä, valtakunnallinen ja maakunnallinen viestintä sekä erilaiset viestintätekniikat.
– Osana viestintäkokonaisuutta SDP:n on turvattava UP Demarin toimintaedellytykset, jotta pää-äänenkannattaja voi uudistua, kehittyä ja olla yhteiskunnallinen keskustelija. Lisäksi puolueen on mahdollisuuksien mukaan turvattava maakunnallisten äänenkannattajien asema ja edellytykset jatkaa itsenäisinä, painettuina lehtinä. Painettu lehdistö ja netti ovat toisiaan täydentäviä, eivät toisiaan poissulkevia viestintäkanavia. Sd-maakuntalehdillä on vaatimattomillakin resursseilla mahdollisuus tuoda esille vaihtoehtoisia kantoja maakunnan mediassa, kannanotossa todettiin.

TAMPEREEN LOMAVIIKKO ARVOTTAVANA

SSSL:llä on Tampereen Kylpylässä tilava, 105 neliömetrin lomahuoneisto/-osake. Huoneisto on liiton käytössä vuosittain viikon 46 ajan. Huoneisto sijaitsee 4. kerroksessa ja siinä on makuupaikat kuudelle. Sen varustelutaso on hyvä, muun muassa tilava, täysin varusteltu keittiö (mm. astiasto 12 hengelle) astianpesukoneineen, sauna ja poreamme. Kylpylän käyttö ja aamiaiset eivät sisälly viikko-osakkeen pakettiin. Kylpylään pääsee alennettuun hintaan.

Lomaviikko alkaa perjantaina 11.11. ja päättyy perjantaina 18.11. Loma-asunnon käyttöoikeus arvotaan 30.6. mennessä ilmoittautuneiden SSSL:n jäsenten kesken. Arvontaan voivat osallistua vain jäsenet, joilla ei ole jäsenmaksurästejä. Arvontaan ei voi osallistua myöskään sellainen jäsen, joka on voittanut arvonnan kolmen edellisen vuoden aikana.

Arvontaan ilmoittaudutaan liiton taloudenhoitajalle, Mikko Nikula, Metallityöväen Liitto, PL 107, 00531 Helsinki tai sähköpostitse mikko.nikula@metalliliitto.fi. Loma-asunnon käyttöönsä saavan on maksettava liitolle viimeistään kuukautta ennen lomaviikon alkua 327 euroa, joka on lomaosakkeen hoitovastike tänä vuonna.

SERETINILLE TUHANNEN EURON APURAHA

Sos.dem. lehtimiesten ja tiedotustyöntekijäin opintorahasto myönsi 1000 euron apurahan Marja-Leena Seretinille viron kielen opiskeluun Tarton yliopistossa. Tänä vuonna liiton opintorahastoon tuli hakemuksia ainoastaan kaksi kappaletta.

MIKKO NIKULASTA UUSI TALOUDENHOITAJA

Liiton pitkäaikainen taloudenhoitaja Riitta Elovuo jäi huhtikuussa ansaitulle eläkkeelle. Liiton uudeksi taloudenhoitajaksi valittiin Mikko Nikula. Ay-tilipalvelut Oy hoitaa SSSL:n kirjanpito ja tilinpäätösasiat.

TALOUSSEMINAARI PALKANSAAJIEN TUTKIMUSLAITOKSESSA

Liiton seuraava jäsentapaaminen pidetään talousseminaarin merkeissä Palkansaajien tutkimuslaitoksessa keskiviikkona 19.10.2011 klo. 17.00. Tarkemmat tiedot ohjelmasta ilmoitetaan myöhemmin. Varaa aika kalenteristasi kuitenkin jo nyt!

HAE SAL-LOMALLE

SSSL:n jäsenet voivat hakea SAL:n kautta lomia. SSSL:n osuus perhekuntolomista on kaksi aikuista ja kaksi lasta. Hakulomakkeita saa SAL;n sivuilta osoitteesta www.salry.net. Sivuilla kerrotaan yksityiskohtaiset hakuohjeet sekä luettelo kohteista, joissa em. loman voi viettää. Perhekuntolomia jaetaan liittojen jäsenmäärän suhteessa.

IN MEMORIAM

Kevät toi tullessaan suruviestejä. SSSL:n entinen sihteeri, liiton toimistonhoitaja ja pitkäaikainen aktiivi Hilkka Vikman menehtyi kotimaassaan Brasiliassa 26.4.2011. Hilkka oli syntynyt 1.11.1929 Helsingissä. Hilkka teki merkittävän uran Suomen Sosialidemokraatin toimituksessa, jonne hänet palkattiin vuonna 1956. Samana vuonna Hilkka liittyi myös SSSL:n jäseneksi. Yli 30 vuoden aikana hän toimi mm. uutistoimittajana, Uudenmaan aluetoimittajana, toimitussihteerinä ja Viikonvaihde Demarin vetäjänä.

Toimittaja, valtiotieteen maisteri Erkki Hatakka kuoli syöpään 15.5.2011 Espoossa. Hatakka oli Karjalan evakko, syntynyt Jääskessä 3.11.1937. Vuonna 1976 SSSL:n jäseneksi liittynyt Hatakka teki mittavan uran Yleisradiossa, mm. ulkomaantoimittajana, toimituspäällikkönä ja ohjelmapäällikkönä. Ohjelmapäällikkönä 80-luvun alussa Hatakka oli valmistelemassa ja käynnistämässä mm. Ylen Teksti-tv:tä.

SSSL:N JÄSENILLE ALENNUKSIA TURVAN VAKUUTUKSISTA

SSSL:n jäsenet saavat Turvan asiakkaina jatkuviin vapaaeh­toisiin koti-, auto- ja henkilöva­kuutuksiin jatkuvan 9 %:n alennuksen. Lisäksi liiton jäsenet saavat 5 %:n omistaja-asiakasalennuksen heti en­simmäi­sestä va­kuutuskaudesta al­kaen, jos he ottavat Turvasta kotivakuutuksen. Lisätietoja www.turva.fi

Ei kommentteja.

Vastaa

Voimanlähteenä WordPress. Suunnitellut WooThemes