SSSL: Yleisradiota johdetaan pelolla

Suomen Sosialidemokraattinen Sanomalehtimiesliitto SSSL pitää Yleisradion uutisten YT-neuvotteluja ahdistavana ja nöyryyttävänä näytöksenä myös niille työntekijöille, jotka säilyttivät työpaikkansa. Tuhat ammattilaista joutui hakemaan omia työpaikkojaan, joita johto jakoi oman mielivaltansa mukaan. Syrjäytettyjen nimiä on tullut julkisuuteen. Päätoimittaja Atte Jääskeläinen toteutti puhdistuksen, joka sotii julkisen palvelun arvoja vastaan ja heikentää Ylen journalismia.

Jo itse irtisanomistarve oli tekaistu, sillä ammattiosastot olivat osoittaneet, että tulojen jäädyttämisestä johtuvat säästöt olisi saatu aikaan täysin kunniallisesti. Ylen johto ei ole kuitenkaan kantanut vastuutaan hyvästä työilmapiiristä, vaan johtaa Suomen tärkeintä uutisvälinettä pelolla.

SSSL on huolissaan siitä, että Ylen uutiset panostaa klikkausennätyksiin, kun sen pitäisi käyttää ylivertaiset resurssinsa syventävään ja moniarvoiseen yhteiskunnalliseen journalismiin. Juuri nyt Suomi kaipaa raikasta ja rakentavaa kyseenalaistusta, eikä pinnallista pikaruokaa, joka osataan paremmin Pasilan ulkopuolella. 

Epävarmuus tulevaisuudesta ja toimeentulosta eivät kannusta toimittajaa rohkeaan ja  kriittiseen journalismiin. Ylen johdolta odotetaan nyt vakuuttavia näyttöjä siitä, että yhtiö on jatkossa vapaaseen ja pelottomaan journalismiin rohkaiseva työyhteisö. Siihen Ylellä on ainutlaatuinen mahdollisuus – ja velvollisuus. 

LISÄTIEDOT: Puheenjohtaja Jukka Halonen 050 337 6268

 

Ei kommentteja.

Vastaa

Voimanlähteenä WordPress. Suunnitellut WooThemes