Jäsenkirje 1/2016

LANKA PALAA – UUSI AALTO TULEE!

Tieteiden talolla keskustellaan sosialidemokratian tulevaisuudesta Uusi Aalto -foorumissa. Liiton oma tapahtuma on jo etukäteen herättänyt runsaasti kiinnostusta niin puolueväen kuin median keskuudessa. Foorumi pidetään keskiviikkona 10.2.2016 klo 13-16 osoitteessa Kirkkokatu 6, Helsinki ja sen pääalustajina ovat ensimmäisen kauden kansanedustajat Nasima Razmyar, Sanna Marin ja Timo Harakka.

Tilaisuuden avaa liiton puheenjohtaja Jukka Halonen. Ennen kansanedustajia puoluetutkija Rauli Mickelsson avaa SDP:n uudistumisprosesseja vuosisataiselta matkalta ja haastaa keskustelemaan. Musiikkipuolesta vastaavat Tumppi Varonen sekä Harri Nyman Group.

Koska kyseessä on jäsentilaisuus, SSSL:n jäsenten matkakulut korvataan liiton matkustusohjesäännön mukaisesti. Uusi Aalto -foorumi on nähtävissä myös internetin kautta http://www.aikamerkki.org/live/

Ilmoittautumiset 7.2.2016 mennessä liiton uudelle sihteerille Iida Vallinille sähköpostitse iida.vallin@demarinuoret.fi, jotta varmistamme kaikkien sisäänpääsyn.


JÄSENMATKALLE ITÄ-VIROON

SSSL:n seuraava jäsenmatka suuntautuu Itä-Viroon 7.-10.8.2016. Matkalle lähdetään sunnuntaina 7.8. Helsingin Katajanokalta, jonne kokoonnutaan klo 10.45. Matkalta palataan samaan satamaan keskiviikkona 10.8. klo 20.30.

Tallinnaan saavuttua matka jatkuu bussilla kohti Itä-Viroa, jossa ensimmäinen pysähdyspaikka on Purtse. Siellä tutustutaan uudelleen rakennettuun Purtsen linnaan ja juodaan kahvit. Kahvin jälkeen lähdetään majoittumaan Mäetagusen kartanohotelliin, jossa on myös kylpylä. Päivällinen Mäetagusen hotellin ravintolassa.   

Toisen matkapäivän ohjelma alkaa tutustumisella Jõhvin konserttitaloon. Sieltä jatketaan Toila-Orun puistoon, jonka keskellä sijaitsi Viron ensimmäisen tasavallan aikaan presidentin kesäasunto. Sitten vuorossa on Sillamäe, joka oli neuvostoaikaan suljettu kaupunki. Sillamäellä voi ihailla Stalinin ajan arkkitehtuuria puhtaimmillaan. Käyntikohteena on pari vuotta sitten kunnostettu kulttuuritalo ja sen yhteydessä toimiva pieni museo. Sillamäen Randevuu-baarissa syödään keittolounas ja sitten lähdetään Narvaan. Ennen Narvaan saapumista pysähdytään Sinimäellä, joka on yksi toisen maailmansodan taistelupaikoista. Narvassa tehdään kiertoajelu ja käydään katsastamaan jokin aika sitten kunnostetut joen rannan bastionit. Tutustumme myös Tarton yliopiston Narvan kollegeen, jossa annetaan opetusta sekä viron että venäjän kielellä. Päivällinen hotellissa.

Keskiviikon ensimmäinen vierailukohde on Pühtitsan luostarin alue Kuremäellä. Kuremäeltä suunnataan Venäjän rajan pinnassa sijaitsevaan Vasknarvaan, jossa käydään Pühtitsan tytärluostarissa ja vanhan ritarilinnan raunioilla olevalla näköalapaikalla. Peipsijärven rannalla sijaitsevan Mustveen kaupungin kautta ajetaan Avinurmelle. Siellä juodaan päiväkahvit paikallisten leivonnaisten kera. Paluumatkalla Mäetaguselle pysähdytään Iisakussa. Päivällinen hotellissa.

Viimeisenä matkapäivänä lähdetään kohti Tallinnaa heti aamiaisen jälkeen. Matkalla pysähdytään Rakveressa Liliinan pellavatehtaan myymälässä, josta voi ostaa edullisia tuliaisia, Vainopean niemellä ihailemassa kaunista merimaisemaa sekä Valgejöen Veinivillassa, jossa valmistetaan kotiviinejä. Tallinnan satamaan saavutaan n. klo 17. Helsinkiin lähdetään VikingXPRS:lla klo 18. Laivalle on varattu buffet-päivällinen. Helsingin Katajanokalle laiva saapuu klo 20.30.

Matkan hinta on 365 euroa/ henkilö 2 hengen huoneessa. Yhden hengen huoneeseen majoittumisesta hotelli perii lisämaksua 33 euroa/3 yötä. Matkan hinta sisältää laivamatka, bussikuljetukset, opastukset, sisäänpääsymaksut, buffet-ateriat laivalla sekä ohjelmassa mainitut muut ruokailut ja kahvitarjoilut. Tarkempi ohjelma ja maksuohjeet lähetetään ilmoittautuneille. Lisätietoja matkasta antaa Anankati Mattila, jonka yhteystiedot ovat alla.

Matka on tarkoitettu SSSL:n jäsenille seuralaisineen. Ilmoittautumiset Annakati Mattilalle mieluiten sähköpostitse os. annakati.mattila@pp.inet.fi tai puhelimitse, puh. 0400435242 helmikuun loppuun mennessä.


SSSL:LLE UUSI SIHTEERI

SSSL:n sihteeri on vaihtunut. Liiton uutena sihteerinä on aloittanut Iida Vallin, jonka työskentelee Demarinuorten tiedottajana. Iidan sähköpostiosoite on iida.vallin@demarinuoret.fi ja puhelinnumero 0443072281.


TERVETULOA MUKAAN SSSL:N TAPAHTUMIIN!

Jukka Halonen
puheenjohtaja 

Annakati Mattila
varapuheenjohtaja

Ei kommentteja.

Vastaa

Voimanlähteenä WordPress. Suunnitellut WooThemes