SSSL:n Uusi aalto -foorumi keskusteli sosialidemokratian tulevaisuudesta

Suomen Sosialidemokraattisen Lehtimiesliiton Uusi aalto -foorumi järjestettiin keskiviikkona 10.2. Tieteiden talolla Helsingissä. Foorumissa keskusteltiin sosialidemokratian tulevaisuudesta eri teemojen kautta. Tilaisuuden pääalustajina olivat SDP:n ensimmäisen kauden kansanedustajat Sanna Marin, Timo Harakka ja Nasima Razmyar. SSSL:n foorumi keräsi paljon kiitosta ja herätti huomiota niin mediassa kuin jäsenistössämme.

IMG_8744Tilaisuuden avasi liiton puheenjohtaja Jukka Halonen. Ennen kansanedustajia puoluetutkija Rauli Mickelsson piti alustuksen puolueiden kehityksestä ja tulevaisuudesta.

Sanna Marinin alustus käsitteli ympäristö- ja ilmastokysymyksiä. Marinin alustuksen keskeinen teesi oli, että kunnianhimoinen ympäristö- ja ilmastopolitiikka tukee sosialidemokraattisen liikkeen keskeisiä pyrkimyksiä ja arvoja. Sosiaalisesti, taloudellisesti ja ekologisesti kestävää yhteiskuntaa ei voida rakentaa ilman ilmasto- ja ympäristökriisin ratkaisemista.

IMG_8754Timo Harakka esitteli seminaarissa runsaasti keskustelua herättäneen Liike 2020 -ohjelmansa. Harakka nosti 2020-luvun sosialidemokratian keskiöön aidon markkinatalouden, fiksun valtion sekä uudet arviot työstä ja taloudesta.

Nasima Razmyar piti voimakkaan puheen suomalaisesta kokoulutuspolitiikasta. Razmyarin mukaan on äärimmäisen huolestuttavaa, että Suomessa sivistys nähdään entistä useammin pelkkänä kulueränä ja rasitteena kansantaloudelle. Razmyar painotti esityksessään, että hänelle sosialidemokratia on ennen kaikkea sivistyksen liike.

IMG_8756Musiikkipuolesta vastasivat Tumppi Varonen sekä Harri Nyman Group.

Tilaisuus streamattiin ja tallenne on katsottavissa myös jälkikäteen täältä.

Ennen tilaisuutta julkaistun Mustemaalari vuosijulkaisun voit lukea sähköisesti täältä.

Ei kommentteja.

Vastaa

Voimanlähteenä WordPress. Suunnitellut WooThemes