Ajankohtaista

Kelluen liittokokoukseen

SSSL:n seuraava liittokokous järjestetään lauantaina 24.11.2018 klo 10.30 laivaristeilyllä Tallinnaan. Risteily on jäsenille maksuton ja se sisältää myös buffet-päivällisen. Matka tehdään VikingXPRS -aluksella, joka lähtee Helsingin Katajanokalta klo 10.30 ja palaa sinne takaisin klo 19.30. Kokoukseen on ilmoittauduttava 20.10.2018 mennessä.

24.10.2018 jälkeen osallistumisensa peruuttavilta tai ilmoittautumisesta huolimatta saapumatta jättäneiltä veloitetaan risteilyn hinta, joka on 52 euroa.

 

KSR:n apurahojen haku elokuussa

Kansan Sivistysrahaston apurahojen hakuaika on elokuussa. Apurahoja myönnetään kulttuuriin, tieteeseen, taiteeseen, opiskeluun sekä yhteiskunnallisesti painottuneeseen tutkimukseen. Rahasto tukee myös työväen ja työväenliikkeen sivistyksellisiä pyrkimyksiä sekä kansainvälistä solidaarisuutta edistävää tiedotus- ja valistustyötä.

Apurahan hakijana voi toimia yksityinen henkilö, työryhmä tai yhteisö.

Haku tapahtuu sähköisesti säätiön verkkosivujen kautta 1.-31.8.2018

SSSL:llä on KSR:ssä oma rahasto, josta voi hakea apurahoja esimerkiksi tutkimukseen, opiskeluun ja opintomatkoihin. Hakuaika siis 1.-30.8.2018.

Lue lisää www.sivistysrahasto.fi .

Muistoruusut Untolalle

Jukka Halonen ja Maarit Hirvensalo laskivat liiton ruusut Untolan haudalle.

 

Toukokuun 21. päivänä tuli kuluneeksi sata vuotta siitä, kun kirjailija ja toimittaja Algot Untola murhattiin Helsingin Kruunuvuorenselällä. Myös Maiju Lassilan ja Irmari Rantamalan nimimerkkejä käyttänyt Untola jäi yksin toimittamaan Työmies-lehteä, kun muu toimitus paneni kansanvaltuuskunnan mukana Viipuriin.

Untola pidätettiin pian sen jälkeen, kun saksalaiset valtasivat Helsingin. Hän ei saanut oikeudenkäyntiä, eivätkä teloittajat jaksaneet odottaa Santahaminaan asti. Untola tuupattiin matkalla hinaaja Toskovan kannelta mereen, ja hänet ammuttiin sinne. Ruumis nostettiin takaisin kyytiin ja kuopattiin joukkohautaan. Myöhemmin armeija perusti sen päälle sikotarhan. Talvisodan alla Untolan omaiset saivat siirtää Untolan tomumajan Hietaniemen hautausmaahan. Jäämistö tunnistettiin punaisesta hiustupsusta.

Liiton hallituksen puolesta punaruusut Untolan haudalle laskivat puheenjohtaja Jukka Halonen ja Maarit Hirvensalo.

 

SDP:n eduskuntaryhmää tapaamaan

SDP:n eduskuntaryhmä kutsuu SSSL:n jäseniä tutustumaan remontoituun eduskuntataloon ja tapaamaan SDP:n kansanedustajia tiistaina 29.5.2018 klo 17. Tutustumisryhmän koko on rajoitettu 25 henkilöön. Ilmoittautumiset Annakati Mattilalle 15.5.2018 mennessä sähköpostitse os. annakati.mattila(at)pp.inet.fi. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

 

Manu ja Media