Halonen jatkaa SSSL:n johdossa

Liittokokous päätti SSSL:n toiminnan suuntaviivoista seuraavien kahden vuoden aikana,

SSSL:n sääntömääräinen liittokokous pidettiin 26. marraskuuta Helsingissä. Kokouksessa käytiin vilkasta keskustelua mm. järjestötoiminnan tehostamisesta ja Ukrainan journalistien tukemisesta. Liiton puheenjohtajana jatkaa Jukka Halonen.

Liittokokouksen osanottajia Helsingin Lasipalatsissa.

Keskustelussa annettiin tunnustusta sille, että päättyneellä liittokokouskaudella toimintaa on järjestetty osittain erittäin vaikeissa oloissa. Silti monissa puheenvuoroissa kaivattiin järjestöllistä aktivoitumista, jotta yhä useampi liiton jäsen osallistuisi toimintaan. Fyysisen osallistumisen lisäksi liitto tarjoaa jatkossakin mahdollisuuksia virtuaaliseen osallistumiseen live-keskustelujen ja tilaisuuksien suorastriimauksen avulla.

Kokouksessa nostettiin esille myös tarve tukea Ukrainan ahdingossa olevia journalisteja. Sopivan tavan löytäminen on seuraavan hallituksen tehtävänä.

Vuonna 2023 järjestetään jälleen monien kaipaama jäsenmatka, tällä kerralla Etelä-Viroon ja Latviaan. Matkapäivät ovat 7.–10.6. 2023.

Vuotta 2023 luonnehdittiin keskustelussa politiikan supervuodeksi, sillä edessä ovat sekä eduskuntavaalit että SDP:n puoluekokous. Vuonna 2024 taas käydään sekä presidentin- että EU-vaalit.

Toimintasuunnitelman käsittelyä johti Harri Järvinen ja kirjasi Mirva Wiik.

Liittokokous valitsi myös johtotehtävien haltijat seuraavaksi kaksivuotiskaudeksi. Kaikki valinnat tehtiin yksimielisesti.

Liiton puheenjohtajana jatkaa Jukka Halonen.

Hallituksen jäseniksi valittiin Maarit Hirvensalo, Reijo Hämäläinen, Veera Hämäläinen, Arto Jokela, Helena Laukko, Tuomo Lilja, Hannu Taavitsainen, Hannu Tuominen ja Leila Vasama. Varajäseniksi valittiin järjestyksessä Auli Kivenmaa, Riitta Salasto, Aleksi Rainos, Jaakko Ojanne ja Mikko Karlsson.

Liiton toiminnantarkastajia seuraavalla kaudella ovat Annakati Mattila ja Helinä Tuominen.