Jäsenmatka Tarttoon 2019

 

 

SSSL:n ensi vuoden jäsenmatkan määränpäänä 10.-13.6.  on Viron toiseksi suurin kaupunki Tartto, jota kutsutaan myös Emajõen Ateenaksi. Lisäksi tutustutaan luonnonkauniiseen Rõugeen ympäristöineen. Matkalle lähdetään maanantaina 10.6.2019 klo 9.00 Länsisatamasta Eckerölinen m/s Finlandialla. Tarttoon ajetaan Põltsamaan kautta, jossa pysähdytään ja nautitaan kevyt lounas.

Põltsamaalta matka jatkuu suoraan Tarttoon ja siellä majoitutaan aivan kaupungin keskustassa sijaitsevaan Pallas-hotelliin. Majoittumisen jälkeen tehdään kävelykierros historiallisella Toomemäellä. Tulopäivänä ei ole järjestetty yhteistä illallista, sillä kaupungin keskustassa on runsaasti eritasoisia ja –hintaisia ruokapaikkoja, joista jokainen voi valita mieleisensä.

Toisena matkapäivänä tutustutaan Tarton tärkeimpiin nähtävyyksiin. Päivä aloitetaan käynnillä Tarton yliopiston kasvitieteellisessä puutarhassa, joka on monipuolinen ja varsinkin ulkoalueeltaan huomattavan laaja. Sen jälkeen ohjelmassa on tutustuminen pari vuotta sitten avattuun Viron kansallismuseoon eli ERM:iin. Parin tunnin museokierroksen jälkeen on vuorossa lounas Kohvik Wernerissä, joka oli aikoinaan tuttu paikka myös Aino Kallakselle ja Eino Leinolle.

Lounaalta siirrytään vuonna 1632 perustetun Tarton yliopiston päärakennukseen, jossa vieraillaan talon omassa taidemuseossa, karsserissa sekä yliopiston juhlasalissa. Juhlasali on suomalaisittain kiinnostava etenkin siksi, että peräti kaksi Suomen tasavallan presidenttiä on pitänyt siellä puheen viroksi. Päivän viimeisenä vierailukohteena on hienoista terrakottaveistoksistaan tunnettu Jaanin kirkko. Myöskään toiseksi illaksi ei ole varattu yhteistä ruokailua, vaan jokainen voi valita illallispaikan omien mieltymystensä mukaan.

Kolmantena päivänä tehdään retki Rõugeen, joka on Tartosta kaakkoon. Sen maisemat ovat erityisen kauniita ja siellä on myös lintuharrastajien suosima satakielilaakso. Ennen Tarttoon paluuta käydään vielä Tõraveren observatoriossa. Päivän ohjelman päättää yhteinen illallinen Püssirohukelder-nimisessä ravintolassa.

Viimeisenä matkapäivänä poiketaan heti aamusta Tarton torilla ja sitten Eliel Saarisen suunnittelemassa Paavalin kirkossa. Paluumatkalla Tallinnaan pidetään kahvitauko Paidessa ja tehdään lyhyt pysähdys Türilla, minkä jälkeen ajetaan suoraan Tallinnan satamaan. Laiva Tallinnasta Helsinkiin lähtee klo 18.30 ja se saapuu Helsingin Länsisatamaan klo 21.00.

Matkan hinta sisältää laivamatkat Tallinnaan ja takaisin, bussikuljetukset, opastukset ja sisäänpääsymaksut tutustumiskohteisiin, majoituksen aamiaisineen Pallas-hotellissa Tartossa, buffet-aamiaisen laivalla, yhden illallisen ja kolme lounasta sekä kahvi-/teetarjoilun ja leivonnaisen Paidessa sekä paluumatkalla buffet-illallisen laivalla.

Matkan hinta on 410 euroa/ henkilö 2 hengen huoneessa. Yhden hengen huoneesta hotelli perii lisämaksua 75 euroa/3 yötä, jolloin matkan hinnaksi tulee 485 euroa. Yhden hengen huoneita on rajoitetusti.

Matka on tarkoitettu SSSL:n jäsenille seuralaisineen. Sille on varattu 30 paikkaa, jotka täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Matkalle ilmoittaudutaan Annakati Mattilalle 15.1.2018 mennessä mieluiten sähköpostitse [email protected]  tai puh. 0400 435242. Kerro ilmoittautuessasi seuraavat tiedot: nimi, syntymäaika, puhelinnumero ja osoite (jollei sinulla ole sähköpostiosoitetta). Ilmoita myös mahdolliset ruokarajoitukset. Kerro samat tiedot mahdollisesta seuralaisestasi.

Maksuohjeet ja tarkempi ohjelma lähetetään ilmoittautuneille.